Thursday 18 April 2024| ۱۴: ۰۵ - پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
پرونده » سیاسی
کد پرونده: ۶
اقتصاد در ایران تلاطم را به معنای واقعی کلمه تجربه کرد. کارشناسان معتقدند وقتی قطعنامه ها، کاغذ پاره خوانده شدند و قرار بر این شد تا تنازع با جهان اولویت باشد، مشخص بود که فضای اقتصادی ایران فلج می شود. به همین دلیل تفکری به جای دولت پیشین وارد پاستور شد که شعارش اعتدال بود و تدبیر. اعتدالی که از همان ماه های اول تاثیرش را گذاشت و در شرایطی که 2 روز پیش سال روز انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور بود با ترمیم فضای بین المللی، کشور خودش را آماده "پساتحریم" می کند تا بلکه "آرامش" به جامعه تزریق شود.ناگفته پیداست که دغدغه اصلی چیزی به غیر از اقتصاد و محدودیت هایی نیست که معیشت مردم را با تهدید مواجه کرده است. به هرحال وقتی میزان فروش نفت پایین آمد، وقتی تعامل با دنیا به صفر نزدیک شد، وقتی پول های ایران به حکم تحریم مصادره شد و .... طبیعی بود که اقتصاد با مشکلات عدیده مواجه شود و همچنین طبیعی است که بعد از توافق نهایی که حالا از احتمالی محال به احتمالی محتمل تبدیل شده است همه منتظر شکوفایی و توسعه باشند، شکوفایی و توسعه در حوزه اقتصاد. شبکه مجازی آستان در گفت و گویی با کارشناسان و مسئولان اقتصادی درباره بایدها و نبایدهای اقتصادِ پساتحریم گفتگو کرده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
ضرورت رانت گریزی
در شرایطی این روزها همه از برداشته شدن تحریمها سخن می گویند و منتظر این هستند تا با شروع مراودات جدی اقتصادی ایران با اروپایی ها، همه مشکلات ایران یکشبه حل شود که باید اذعان داشت، اقتصاد کشور در راه رسیدن به توسعه به غیر از مانع های بیرونی، موانع جدی درونی هم دارد که به طور مشخص می توان به "دلالیسم" و "فساد" اشاره کرد. اگر بنا باشند دلالان و سوءاستفاده کنندگان همچنان موفق به انجام تحرکات منفعت طلبانه خود شوند، بی شک مشکلات همچنان پابرجا می ماند و نمی توان منتظر بهبود وضعیت بود. چرا که قانون نانوشته ای فساد و توسعه در اقتصاد را 2 خط موازی می داند که تحت هیچ شرایطی نمی توانند همنشینی را تجربه کنند. پس، تاکید این است که سیستمهای اجرایی و نظارتی تمام هم و غم خود را به کار بگیرند تا بلکه اقتصاد از ناهنجاری های هزینه ساز رهایی پیدا کند.
شما در این نظرسنجی شرکت کرده اید.
جمشید پژویان
دکتری/ اقتصاد دان و مدرس دانشگاه
تلاش برای حضوری پررنگتر در بازار نفت جهانی
بدعت غلط و هزینه سازی مشاهده می شود که رای به حل همه مشکلات بعد از برچیده شدن تحریم های اعمالی از سوی غرب می دهد. این نوع نگاه ها و تحلیل های این چنینی با هیچ متر و معیاری واقعی نیست و فقط منجر به این می شود تا اقتصاد با فضایی مملو از توهم مواجه شود که در چنین حالتی نه تنها توسعه میسر نمی شود بلکه سیر در مسیر سقوط رخ می دهد. البته نباید نا امید بود و با شناخت راه کارها می توان از رکورد خارج شد. بررسی شرایط اقتصادی ایران نشانگر این است که "تلاش برای حضوری پررنگتر در بازار نفت جهانی" بهترین راهی است که پیش روی مسئولان اقتصادی قرار دارد. اگر بتوانیم تعداد فروش بشکه روزانه را به آمار پیش از تحریم برسانیم، پتاسنیل کافی برای شکوفایی را به دست خواهیم آورد و با وضعیت بهتری دنبال تحقق اهداف تعیین شده خواهیم رفت.
شما در این نظرسنجی شرکت کرده اید.
محمد خوش‌چهره
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
استفاده از نیروهای متخصص و متعهد
یکی از معظلاتی که در سالهای گذشته در بحرانی شدن اقتصاد ایران سهم ویژه ای داشت، به کارگیری مهره هایی بود که آشنایی کافی با مختصات اقتصادی نداشتند و به همین دلیل، اخذ تصمیم به عهده تصمیم گیرانی گذاشته شد که از تخصص لازم برای شناخت ضعف ها و همچنین راه کارها محروم بودند و نتیجه اش این شد که فرصتها به تهدید تبدیل شوند و تهدیدها بحران به وجود بیاورند. البته این معضل در دولت یازدهم تا به حدودی برطرف شد و انتظار، این است که همچنان به چهره های متخصص و متعهد فرصت داده شود تا بلکه بتوان از طریق پایان تحریم ها، تهدید و تحدیدهای اقتصادی را به حداقل ممکن رساند و موجب شد تا دغدغه های مالی برچیده یا حداقل کمتر شوند.
شما در این نظرسنجی شرکت کرده اید.
تجارت جدی گرفته شود
اصلی در اقتصاد حکم می کند که "تجارت" یکی از مولفه های اصلی پیشرفت است و دقیقا به همین دلیل، توصیه این است که تصمیم گیران عرصه اقتصادی از همین حالا رایزنی ها را شروع کنند تا شرایط را برای برقراری تعاملی جدی با عرصه تجارت جهانی مهیا کنند تا از طریق داد و ستد بتوانیم هم در درآمدزایی ارزی موفق شویم و هم اینکه نیازهای بازار مصرفی خود را بدون نیاز داشتن به واسطه ها با قیمت هایی مناسب خریداری کنیم. همچنین باید توجه داشت که همکاری تجاری با کشورهایی که در اقتصادِ جهانی حرفهای زیادی برای گفتن دارند، در اولویت باشد تا از این طریق بتوانیم از پتانسیل بالای آنها در راستای شکوفایی اقتصادی_ تجاری کشور کمک بگیریم. در اینصورت می توانیم امید داشته باشیم که اقتصاد ورشکسته ایران بعد از قریب به یک دهه، از ورطه ورشستگی خلاص شود و در نتیجه رضایت مندی عمومی به بیشترین حالت ممکن خود برسد.
شما در این نظرسنجی شرکت کرده اید.
عناوین برگزیده
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین